Saturday, May 25

Salam Sabtu♥

Assalamualaikum♥

Hari ni hari Sabtu kan. Okay, sedang menghitung hari-hari yang bakal merubah tatacara jadual kehidupanku seharian. Easily said, saya dah nak masuk alam baru kot. Alam yang saya kurang yakin sama ada saya boleh survey ke tak. Isokey, Allah ada. Mengadulah padanya. Actually, iklan TV pasal mee sedap kari, jelas terasa kesedapannya, dan jelas kandungan Monosodium Glutamate (MSG) yang bakal menggandakan saiz badanku, depan mata ni memang menggoda. Sabar Piqah, puasa kan. Haha. *tergugat iman, phewww.

Seriously uolls, nak demam saya, lepas je pergi shoping barang-barang yang baru dibeli. It takes 3 days to burn my own money, given by my lovely mok ibu, and a little gift from ayoh chik, and my precious ummi and abah :) Huaaaaa.. duitku melayang-layang cam layang-layang, mencurah-curah bagai air paip. Nak nangiss. Tskk T__T

Alkisahnye, hari selasa baru ni, ada laa buat last trip kot, Me, Ummi Amirah, A'isyah Amri, Syafiqah Romeli, Puteri Dalila, Atikah Anawa, Ain Rosham and Ainur Awanis. We made our own trip to Kota Bharu. Bas City Liner kaler merah. Tiket semurah RM 6.80 sahaja untuk one way. Murah. Rugi sape yang bazirkan duit minyak kereta naik transport sendiri. Bwahaha :P Fyi, harga minyak naik, kan? I likeee.

Ape ape pon, pagi-pagi ni sahur, kunci jam pukul 4.55 pagi. Since kelmarin puasa tak sahur, penattt makk noksss. Sampai Wani and Kierah tego, muka pucat gilerr. Dah laa I ni berkulit putih ala-ala eropah camtu kan, kahkahkah :D *kekoyaan dan kepoyoan di situ, kfine.

Pagi ni jugak, dah siap gosok tudung bawal baru beli, yeah yeahhh. Haha. Nak pergi tangkap gambar passport. Kalau dulu, always jee tershashul sebut, gambar poskod. And okay, ia sangat memalukan. Muhuhuhu. Sebut pasal tudung baru ni kan, I have fall in love♥ with Bawal. Tak kiralah bawal ape pon, suke suke suke :* Camni, semalam pergi shopping barang-barang lagi! Weeeeee. Seriously, easily said, selagi diri ni tak daftar lagi, selagi tu laa perasaan tetiba datang sokmo sokmo, still banyak lagi things that need to buy, kannnnnnnnn.*Girls -,-

Saya juga belajar something semalam. Begini, memandangkan nanti minggu orientasi a.k.a MDS, tudung hitam adalah satu keperluan. So, saya dengan ghairahnya pergi cari tudung-tudung tu semua, kelmarin dulu. Beli tiga helai, satu yang plain, satu yang ada sulam bunga ros kat tepi, dan satu lagi corak abstrak kat tengah-tengah. Not black at all? Who cares, gilaaa you, plain jee! Asalkan cukup syarat, hitam kan, takde pulak dia mention kena hitam sepenuhnya. Nak jadi macam budak MRSM or SPB yang time outing hari sabtu, beserta baju batik masing-masing, tudung hitam kosong diorang tuu? Uhh pleaseeeee.

Dan semalam, I baru perasan, tudung abstrak yang I beli kaler hitam tu, macam rosak dan pudar sikit. Agak luntur. Emm yeahh, ni lahh ganjaran sebab beli gopoh-gopoh. Heyyy, tak boleh nak rilek ke time pilih tuu. Em so, ofkoss lah kan, I need to exchange the tudung with the new one. And you know what guysss, as I reached le akak yang duduk kat tempat cashier tu, *tokey maybe? I don't know =.=

I pon cakap laa I nak tukar. Dah laa masa beli kelmarin dulu, pekerja dia kot, as I namak bukan orang yang sama jaga tempat bayar tu macam kemlarin dulu. Dah laa tak bagi resit. Haisshhh, meniaga apa ni tak kasi resit. So u know what, the tudung, jenis yang sama, harga yang sama, mestilah kena tukar dengan jenis yang sama jugak, kan? Tapi akak tu macam kata, yang I kena ambik yang plain. Plain(kosong) which is lagi murah berbanding yang abstrak. What the? Duit I dah berhabis untuk tudung abstrak, dia senang-senang je kasi I tukar dengan tudung yang plain(kosong)? Ok, seriously, kinda feel annoying on that time.

Time tu, dengan menggunakan suara harimauku, and kepetahanku seperti join ala-ala debate, last-last, akak yang annoying tu pon panggil pekerja dia, takpon teman sekerja. Entah, I'm not sure. Dia tanya kawan dia tu, betul ke aku ada beli tudung kat kedai tu semalam, okay serious dalam hati, ehhh so sheet of paper betol. Tak jaga hati pelanggan langsung, kan -.- And akak annoying tu jugak tanya, sama ada tudung yang rosak, which aku nak tukar tu, kain dia sama dengan tudung abstrak ke plain. Haha, this part is the best, kawan dia pon tanpa teragak-agak, nie tudung yang nie laaa, *sambil tunjuk kat tudung abstrak. On that time, FEEL LIKE A BOSS. Wohoooo! :D


Lesson from this guys, stand on your point k! Jangan pakat ikut jee orang cakap ape, kita follow. Bagai lembu dicucuk hidung tau, haha. Don't redah je, right. Jati diri perlu kental! Yeahhh. Berani pertahankan hak kita, berani kerana benar! Akak tu konfem malu gila, malu oiii. Haha, ok saya tahu saya evil. Kalau korang dalam situasi like me, ape korang buat? Tanya hati.

That's all. Salam readers♥

1 comment:

Mohamad Iqram said...

nice story u share..
hihiii..