Saturday, December 31

Lembaran 2012 :)




Hello . Hai . Annyeong haseyo manusia :)
Just wanna wish , Selamat Tahun Baru .
Azam nak jadi lebih better la kan . Semua orang pon camtu gak , termasuk aku .
Pejam celik , pejam celik , aku dah nak masuk ugly seventeen ,
Ahh , cepatnye mase berlalu ... Rindu zaman retro dulu !
Sumpah aku nebes , SPM , please be nice to me yaw :)

Nak kurangkan masa online [ okay azam ni memang takleyy blahh kan ]
Nak kurangkan masa texting , SMS haha . Buat kawan² aku , please DON'T BELIEVE ME :P
Lepas SPM , nak kurangkan berat badan , fuhh fuh ! Hahah .
Nop blajar sungguh , bak ore qlate kabo :)
Homework mesti siap on time ,
Nak buat parents bangga .
InsyaAllah .

Masih berkira-kira , nak duk asrama ke tak ? -,-

Dah ade cbox . Bye bye shoutmix . Haha :)

Tuesday, December 27

New looks :D


Hai manusia .
Fuhhh , akhirnya .. dah touch up my bloggie ..
It tooks half day okay , starting from morning tadi sampai petang nih ..
Urm .. penat² search kat pakcik Google , tutorial itu laa , tutorial ini laa ..
Tapi , tutorial pasal "Cara² menulis entry tidak mengarut macam Gadis 1995" ni aku tak search laa plakss . Alahaii .. Gadis 1995 ? The Dreamer tu aku dah tukar kepada Gadis 1995 . Punyer laa jam otakku nak pikir the most suit tajuk untuk blog ni . Haha :D

Ehh , malunyer I bile orang yg kite kenal bace blog kite kan .. creepy dude ! Bukak sekolah nanti jangan laa ade orang tanye nak² Encik dot dot tu, suke tau mampus I bile I delete blake entry I yg lepas² .. "Ade budak tu , bile saye dah tau URL blog dye , teros delete" Heheheh .. =..= Taktau laa samada URL yg baru ni dapat dikesan ke tak .

Okay pokoknya aku sudah penat , HOMEWORK kate MARI , Solat Asar belom lagi .. Jom same² mandi ? Eh² mengomm plak aku nih , biase laa .. otak dah jem jem jem .

Monday, December 26

"Gi Mapus Mung !" kate Sang Cuti .


Annyeong & Hello manusia sekalian .. ye lahh , aku tengah tulis ni untuk manusia baca , takkan reader blog aku ade lembu , kerbau kot. eh kau terase ker ? wohoho [ gelak ala² budus ] =..=
Okay , now , seminggu lagi nak sekolah , eh nape ahh aku buat kerja jahanamm , homework tuh, adoyai .. ok stop talking about the annoying things for me -.-

Esok , pukul 9 , insyaAllah .. nak pergi klinik gigi .. the latest time aku pergi sane , asenye beberape bulan yg lepas rasanya .. cuma kali ni , aku nak gi klinik kerajaan .. sebab , MURAH . Haha .. aku kan si gadis manis comel gebu ayu [ okay , bengong kan ? ] nak masuk 17 tahun baru .. takkan arr aku nak gi klinik swasta sokmo ? Selkali gi limo puluh yaa .. mapuh ahh aku , mitop pitis sokmo , tebal muko aku ngan parents aku .. diorang takpe laa gi swasta , dah ade kerjaya , aku ? heh =.=

Woot² .. aku ase nak mati ni .. sekolah dah nak bukak .. SPM kate mari , keseronokan cuti kate GI MAPUS MUNG ! Hahah . :D

Friday, December 23

No Way Dude .


Well . Hello guys & strangers . Um , memang malam semalam aku terasa hati yg amat² bile ade ex-student satu kelas ngan aku , dia ade post something tau kat grup nie. easily said , cara dia berkomen dengan bestie dye tu , macam tuju kat aku . Biar lahh , hakikatnye dye cakap pasal aku ke tak , tapi what I can say is , 100% ape yg dye cakap , aku rasa pasal aku , sob .. nak nangis ! T_T

Siap ngaku bukan kawan , dye kate sampah dalam enpom , entahlah . Bila aku ngadu & story kat chingu aku , lega sikit . Husnuzon² . Tapi , aku memang tertekan giler . Tak cukup ke dye nak memusuhi aku selama ni ? Aku dah mintak maaf okay . Kau nak aku berlutut pasal perkara 2 tahun yg lepas ? Please , dua² salah , bukan salah aku , bukan salah kau . Kita cuma tak berapa nak seregu :)


ORANG YG MEMINTA MAAf TERLEBIH DAHULU ADALAH ORANG YANG BERANI.

Water Ke Air ? Gaspp .



Haha .. Cool dop ? Online via PlayStationPortable ( PSP ) . Orang lain boleh la show off diorang online gune tab , iPhone , iPad , aku ni je lahh . Kah kah ( pathetic nak mampos ) //
Ok . tapi lambat lah , ni nak tunggu dia load aku punya content belog aku segala bagai ni , sempat anak kucing aku beranak dulu .. ehh , sorry , nampak beno nipunye , aku takde bela anak kucing ke , anak badak ke , cuma abah je yang jaga & bela ikan² yang gemuk sihat tuhh . Macam anak angkat dia ikan² dalam akuarium yang beso tuw .. sayang benar , takpe laa , dah hobi abah .. takkan aku nak pecahkan akuarium tu , biar ikan² tu takleh bernafas melalui insang beliau ? kih kih .

ok guys , today dah hari ketiga bekalan air bersih dan jernih lagi suci dalam debu takde kat umah . SO ? So , aku nih , dah penat tau angkat air . Mengom punye syarikat swasta air . Buduh . Sakit hati tau . Ehh , boleh tak aku jadikan alasan takde air , alasan tak siap homework ? Bijal tak , bijak tak /// Meh aku lempang gak budax nih !

Thursday, December 22

Kid Behind The 'Polan'


Hello manusia . Well , I lied again and again . Cakap yang entry semalam the last one .. Tapi , macam haram . Ehh , cakap pasal haram ni kan , aduyai /// ade budak ni memang haram tak makan saman dekat laman fb . Well , I tak kenal pon manusia yang bernama Polan Polan ni sape [ name kau punye la cantik tau sayang (; ] Tapi .. err ... mulot kau busuk cam air longkang ! Nasib baik tyme dia trolling kat status aku tu , aku tengah online .

Lepas aku check profile dye ya ampun . status dye memang wtf kan . Pasal alat sulit eh alat sulit gua serious wa cakap lu ! Perghh , memang aku tak hairan lah , dye berani² pakak menvavi vute je kan kan . Maybe Fake account kot ? Ntah lah // Actually , aku dah printscreen dye punye ayat yang sangat lembut dan sopan .. Tapi aku taknak laa mengaibkan si polan ni kan .. Lagipun aku kan seorang yang penyabar [ penyabar lahh sangat ]

HOMEWORK . Bile aku nak siap ni ? Eh guys cepat² aku dah nazak sekarang ni . Gile lah . Taon depan SPM tetap menanti . Omo omo .

Wednesday, December 21

Goodbye Baby Goodbye - MissQQDeaKamoo.


Hello manusia , selamat pagi . Cuaca di sini amat hujan . Pakaian yg dijemur pon kurang mengeringkan . Sumber punca air juga terputus , dengar kata , kerja pembaikan paip sedang gigih dilakukan .. Tidak mengapa :)

Oh ya , cuti hujung tahunku bakal membuka ke gerbang persekolahan sessi 2012 . Erk *kenapa ayatku macam bangang je*
Okay berbalik kepada normal , beat bom bra ta ta tata tata .. !! Lagu 2NE1 - I Am The Best , daebak wehh wa cakap lu. Hoho .
Eh , ape motif aku wat entry nih ? Oh tiada apa2 . Saja membuang masa , berlagak seperti cikgu akan tidak mengutip kerja rumah yang diberikan sebelum ini . Yaaa ///

Urgh . Ok maybe ni entry last aku kot ? Well , since i've changed my URl for my blog , sebelom ni , piqahchewinggum.bs.com kan , sekarang dah syafiqahzahadi.bs.com la pulak . Ok , I admit , that I never give my new URL to anybody . Tapi terkezuttt giler2 aku bila classmate aku dapat gak jejak URL blog ni kan . Dia memang brilliant , kan chingu ? Awak sorang je kot yang boleh baca blog nih .

Lepas SPM baru aku nak aktif blogging ..
Rindunye kat dunia blogging , ye laa , sapa tak rindu wei , since 2008 lagi aku duk menerjah jari gebu aku ni dalam blogspot.com .. dan buat beberapa kali , aku terpaksa mendelete blog aku yg lama , followers dah ramai , tapi kononnya masa tu nak fokus PMR .. cecehh :P Haha

Rindu akak2 blogger .. brader2 blogger ... maybe dyorang dah lupe kot aku nih ? ye lah , aku ni sekadar blogger tak berapa nak mashyur [betol ke eja mashyur mcm tu ? ] emm .. tak paa, aku blogging pon sebab aku mencari kepuasan untuk diriku .. :)
Well .. since this is my last entry .. wish me luck in everything gonna happen to me , Amiin ~

Friday, December 16

#06


annyeong manusia sekalian.
okay. hari ni, belajar bab 2 matematik form 5!
Alhamdulillah, dah paham sikit. :)
Tak sabar nak gikelas kimia pulop esok.
Tapi aku rase takde keyakinan yg kukuh.. :(
Hurm.

Kan, tudung ariani aku, awning dye rosak,
so, i decided and told my mom,
juz not put the new awning, but just, throw away it,
i'll wear it with syria scarf. hihi.
tukang jahit tu ejah² laarr kan tudung tu.
Malam tadi dah ambik pon.
Puas hati :D

Thursday, December 15

#05


Hallo manusia :)
Hari ni best sangat, dapat jumpe F5!
Yeayy, satu bandar kitorang pusing.
Ngeee.

Um. Hari ni kierah pegi hospital.
Sepatotnye lutut diye kena operate hari ni,
tp doktor kate terpaksa anjak ke 18 Jan ni pulop.

Umm, kasut sekolah dah beli, doesn't mean aku semangat nak masuk sekolah eh.
entah lah. tak ready agy kot?

bye.

Wednesday, December 14

#04

Salam&Annyeong.
Rasa nak mati. berbaki 17 hari lagi utk sekolah. kot? tak pon 20 hari. ade beza ke semua tuh?
whatever =.=
entry pendek². aku suke. kau tk suke? kau boley blahh :)
.
..
...
....
.....
......
.......

(T_T)

Ditulis dalam bentuk original oleh,

Tuesday, December 13

#03


Salam&Annyeong. Okay, pade 11.12.11, ummi pegi terima ijazah sarjana muda. saya sangat bangga. bila pulak saya nak konvo? InsyaAllah. :)
Lepas tu, kan. Ok saya mengaku, nak tulis panjang² pon tak gune, saye mengantok, malas, hee.
tadi kami sefemili pegy ambik gambar keluarga. wahh aku ape lagi, gosok baju kurung moden raya kesayanganku, pakai pashmina yg baru beli kat parkson 3 hari yg lepas. pakai bedak sikit, kihkih.
tak keysah lah. asal kami happy. lepas tu, saya rasa saya tulis karut² kat belog ni. selamat malam manusia (:

ditulis dalam bentuk original oleh,

Sunday, November 27

Spectacle Vs. Contact Lenses


Salam.
Fuhhh. Lega dah sikit kot? At least tak rasa malas sangat bile dah ngendap homework tu sikit, ahahah -,-
Okay, today amat rasa membazir masa, hrmm... layan Playful Kiss, even aku dah tengok lepas PMR dulu, [woi sedar sikit SPM x sampai 365 hari lagi oitt!]
Heh.
As far as u know, aku dah pakai spectacle a.k.a cermin mata since 2007 lagi, that's mean tyme tu baru darjah 6, sekarang power spect yang kanan punya 175, yg kiri 150. Tak lah rabun jauh teruk sangat, ada kawan tu, nak dekat 500 power dia! Memang dahsyat, aku tak nak lahh power aku naik mencanak, sebab tak terpikir pun nak pakai spect sampai tua :(

Okay, aku tertarik ngan pembedahan LASIK. not pembedahan PLASTIK.
Dia macam boleh betulkan mata yg rabun kepada tak rabun,
lagipun, sampai bila kita nak kena pakai spect kan?
Bila dah ada alternatif lain utk baiki mata kita, nape nak kena pakai spect lagi, kan kan?
Ramai orang kata kat aku, "kau tak payah buang spect laaa, tak sesuai arr ngan ko", "hmm, awak sesuai pakai spect larr qah"
Aku tak pedulik, pokoknya, cuti ni, dah pujuk ummi saya, Pn.Norina untuk beli spect baru, tapi ade udang di sebalik batu, sambil menyelam minum air,
nanti, smabil gi kedai spect tuu, boley lar tanya, kalau nak pakai contact lenses, camne? bahaya tak untuk student yg comel gebu cam saya? wakaka, okay, agak keterlaluan ayat aku di situ :P

Aku tak kisah lahh, asalkan, aku tak nak pakai spect lagi, ummi, plisss.. hahah, tak tau samada ummi aku kasi ke tak pakai contact lenses, sebab baru ni dah tanye beliau, jawapannya "Tidak. masuk U baru pakai, dah lah along tu tak pandai jaga barang, bahaye tau tak jage betol² kanta lekap nih"
Woo TT_TT ha'ah, aku ngaku, aku memang careless, tapi, at least, just give me a try to wear it.

Lagipun, baru aku perasan, muka aku lebih nampak bengis bila pakai spect, bila buang spect, nampak ayu jeh, CEH -.- betol aku cakap, even mak saudara aku paling rapat pun boley tak cam aku bila aku buang spect, kan. Orang lain ape lagy. Lagipun, tahun depan last year aku jadi budak sekolah menengah (insyaAllah) tak salah kot kalau sekali sekala nak buang spect dan pakai contact lenses? Hee
Lagi pun, terdengar jugak, bila dah always pakai spect, lama² power kita makin bertambah! Waaa :'(

Annyeong.

ditulis dalam bentuk original oleh;

Saturday, November 26

#01

Salam, today Sabtu kan, okay dah 9 hari cuti sekolah, I admit, NONE of my homework had been finished by me, as I don't know how to manage my time properly. Damn :(

SPM. Perkataan yg paling menakutkan, creepy, scary dan paling dibenci aku dengar, ni aku tak suke tak suke bila ada orang ungkit² pasal SPM, aku dah BLUR tahap yg amat, cara menjawab, cara nak tackle markah soalan, sumpah aku tak tau, especially subjek killer yg membunuh diriku seperti physic, chemistry, additional mathematics and biology. Aku tak paham kenapa, kenapa aku just dapat 3A 5B 2D 2E dalam final exam baru ni? Yes of course, D for Biology and Chemistry, E for Additional Mathematics and Physic. Aku malu ngan parents aku, aku malu sangat² TT__TT [nak nanges!] Classmates aku tu, nape ada yg dah dapat 8A? 7A? 6A? Aku? Aku yakin, tahun depan, aku akan turun kelas. Takpe, asal Aku TAK MENIRU LANGSUNG time jawab exam baru ni, tapi orang tanyer aku ada lahh, budak kelas sebelah, kalu dia naik kelas, aku turun kelas, aku AKAN BENCI dia. HAHA :-/

Hari ni En. Zahadi suruh aku & siblings mandi² awal pagi. Kebiasaannya, matahari mencacak naik atas kepala baru nak mandi kot? Saye tak pengotor okayy, saye cume merasakan pembaziran air, sabun, shampoo, dan pakaian ajeee.. WAKAKAKA wakluu!! Then, En. Zahadi cakap nak bawak kami semua gi jalan² bandar KB. Fuhh, aku pecut tahap maksima laa pagi tu, impi nak gi borong tudung kedai kazen aku, Kak Ha & her husband dia tuh, tapi diorang ade hal pulak kat KL, ambik tudung fesyen baru kot? Takpe, tak kisah, sebab gi situ pun smabil beli barang² keperluan sekulah, tak rugi minyak kereta kan, kan, kan.

Hrmm.. next week pegy K.L lagik. Ummi saya, Pn. Norina akan konvo. Jangan jelezz kepada mama² di luar sana yg tak konvo, pesanan:''lain kali jgn hina ustazah!'' khas saya tujukan kepada si perempuan itu ;D takpe, saya tak marah, lantak kau lahh, aku dah malas tengkar mulot ngan kau. GoDieGo GO! Yeah.

Annyeong.

ditulis dalam bentuk original oleh;